Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
4 emberes hátszínszelet, 15 dkg kolozsvári szalonna, 15 dkg gomba, 15 dkg apró hagyma, só, bors, zsír |
Az előkészített (gyengéden kiklopfolt, fűszerezett) husit mindkét oldalán hirtelen elősütjük. A szalonnát gyufaszál formára vágjuk, a megtisztított gombát 2-3 mm vastag szeletekre, a megtisztított hagymát 4 gerezdre. A szalonnát kevés zsíron megpirítjuk, rátesszük a hagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és pár percig pároljuk, hogy egy picikét megpuhuljon, de levet még ne eresszen. Kizsírozott tűzálló tálba kiterítjük az elősütött hússzeleteket és beborítjuk a gombás raguval. Lefedve, 210 fokon kb. 25 percig sütjük. Hasáb krumplival és savanyú dinnyével vagy ecetes almapaprikával kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|