recept: Hátszínszelet jóasszony módra, Kifőzde
Hátszínszelet jóasszony módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 emberes hátszínszelet,
15 dkg kolozsvári szalonna,
15 dkg gomba,
15 dkg apró hagyma,
só, bors, zsír


Az előkészített (gyengéden kiklopfolt, fűszerezett) husit mindkét oldalán hirtelen elősütjük.
A szalonnát gyufaszál formára vágjuk, a megtisztított gombát 2-3 mm vastag szeletekre, a megtisztított hagymát 4 gerezdre.
A szalonnát kevés zsíron megpirítjuk, rátesszük a hagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és pár percig pároljuk, hogy egy picikét megpuhuljon, de levet még ne eresszen.
Kizsírozott tűzálló tálba kiterítjük az elősütött hússzeleteket és beborítjuk a gombás raguval.
Lefedve, 210 fokon kb. 25 percig sütjük.
Hasáb krumplival és savanyú dinnyével vagy ecetes almapaprikával kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hasáb krumpli
 ecetes almapaprika
 savanyú dinnye

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.02.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 16 órája (2024-05-02 21:40:31 - 1.85)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez